
Recept
Édes kalácsfelfújt (szuflé) tejjel és mandulával
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 3 evőkanál cukor
• ½ kelt fonott kalács (kb. 250 g)
• 25g vaj
• 200ml zsírszegény tej
• 1 db 150g-os Landliebe vaníliás krémpuding
• 1 tojás
• 20g reszelt mandula
• 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy tűzálló forma alját 1 evőkanál cukorral szórjuk meg. Vágjuk vastag szeletekre a kelt, fonott kalácsot és vajazzuk meg mindkét oldalukon. Helyezzük a kalácsszeleteket tetőcserépszerűen a formába. Főzzük fel a tejet a pudinggal, majd vegyük le az edényt a tűzhelyről. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől. A tojássárgáját két evőkanál cukorral keverjük össze, és lassú, állandó keveréssel adjuk hozzá a tej és puding keveréket. Öntsük a keveréket a kelt fonott kalácsra, és hagyjuk állni 15 percig. Szórjuk meg az egész felfújtat a mandulával és cukorral, majd előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütőben 2 fokozaton; légkeverésessel 160°C-on) kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára
Elkészítési idő:
kb. 10 perc
Pihentetési idő:
15 perc
Sütési idő:
kb. 40 perc