Recept

Vanília tortácskák

Hozzávalók 12 adaghoz:

• 70g vaj
• 90g cukor
• 2 tojás
• 170g liszt
• 1 csipetnyi só
• zsíradék a muffin forma kikenéséhez
• 50ml tejszín
• 2 evőkanál étkezési keményítő
• 2 pohár Landliebe vaníliás krémpuding (2x150g)
• 125g málna

Elkészítése:

Dagasszunk nyújtható tésztát a vaj, 40g cukor, 1 tojást, liszt és a csipetnyi só felhasználásával. Tekerjük frissen tartó fóliába és kb. 30 percig hűvös helyen pihentessük. Osszuk a tésztát 12 részre, és töltsük 12 db kizsírozott muffin formába.

Verjünk a tejszínből kemény habot. A második tojást, az étkezési keményítőt, a vaníliás krémpudingot és két evőkanál cukrot keverjük össze. A tejszínhabbal óvatosan (keverés nélkül) elegyítsük. A krémet töltsük a muffin formákba és előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütőben 2-es fokozaton; légkeverésessel 160°C-on) kb. 30-35 percig süssük.

Válogassuk ki a málnákat, majd dolgozzuk péppé a maradék cukorral. A gyümölcspépet tegyük a vanília tortácskák tetejére, majd friss málnával díszítsük.

Elkészítési idő:

kb. 30 perc

Pihentetési (hűlési) idő:

kb. 30 perc

Sütési idő:

kb. 35 perc