Recept

Réteges eper tortácskák

Hozzávalók:

• 600g Landliebe joghurt zamatos eperrel
• 5 levél bio zselatin
• 200g liszt
• 175g cukor
• 4 tojás
• 2 evőkanál sütőpor
• 2 evőkanál kakaó

Elkészítése:

Az alaplap elkészítéséhez a tojás sárgáját és fehérjét válasszuk szét. A sárgáját cukorral, liszttel, sütőporral és kakaóval keverjük össze. A tojás fehérjét verjük fel keményre és a tojássárgás masszával óvatosan (keverés nélkül, habverővel) elegyítsük.

A masszát vékonyan, sütőpapírral kibélelt sütőlapon oszlassuk szét és 180°C-on 20 percig süssük. Kihűlés után szaggassunk belőle formázóval (vagy felfordított pohár is jó) mini tortaalapokat.

A töltelékhez az epres joghurtot és a feloldott zselatint keverjük össze. A masszát kb. fél óráig pihentessük és rakjuk rétegenként a tortaalapokra (egy réteg tortaalap, egy réteg massza stb.). Ezután a mini tortácskákat eperrel és mentalevéllel díszítsük.

Ötlet:
Ez a desszert más Landliebe gyümölcsjoghurttal is nagyon finom.

Elkészítési idő:

kb. 20 perc

Sütési idő:

kb. 20 perc

Pihentetési idő:

kb. 60 perc