Recept

Joghurtos málna krémfagyi pálcikán

Hozzávalók 6 személyre:

• 100g málna
• 2 tojás sárgája
• 60g cukor
• 150g Landliebe 3,8% zsírtartalmú natúr joghurt
• 150g friss, legalább 32% zsírtartalmú tejszín

Ezeken kívül:
• 6 kávéscsésze
• 6 db. műanyag vagy fa pálcika

Elkészítése:

Mossuk meg a málnát, majd csepegtessük le. Válasszunk ki néhány szép darabot a díszítéshez, a maradék gyümölcsöt enyhén törjük össze.

Tegyük a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, és verjük fel kézi mixerrel világos, krémes állagúra. Keverjük bele a joghurtot és a kissé szétnyomott málnákat. A habot a kézi mixerrel verjük keményre, és a joghurtmasszával óvatosan (keverés nélkül, habverővel) elegyítsük el.

Töltsük a krémet a hat kávéscsészébe és tegyük legalább 4 óra hosszára a mélyhűtőbe. Eközben, mintegy 20-30 perc fagyasztás után mindegyik fagyi adagba nyomjunk egy műanyag vagy fa pálcikát.

4 óta eltelte után a kávéscsészéket vegyük ki a mélyhűtőből, hagyjuk kissé felengedni ezután a fagyi adagokat vegyük ki a kávéscsészékből, helyezzük kis tányérra, és díszítsük a félretett málnákkal. A beleszúrt pálcikával szolgáljuk fel.

Javaslat:
Málna helyett használhatunk szedret, epret vagy fekete áfonyát is.

Elkészítési idő:

15 perc

Fagyasztási idő:

legalább 4 óra