Recept

Grízfelfújt (szuflé)

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 2 alma
• 1 körte
• 3 tojás
• 2 evőkanál vaj
• 3 evőkanál cukor
• 2 pohár Landliebe tradicionális grízpuding
• 1 evőkanál étkezési keményítő
• zsíradék a forma kikenéséhez
• 1 teáskanál porcukor

Elkészítése:

Hámozzunk meg egy almát és a körtét, negyedeljük őket, majd távolítsuk el a magházat, és végül vágjuk kis kockákra a gyümölcsöket.

Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A tojások sárgáját vajjal és 2 evőkanál cukorral verük habosra. Keverjük össze a grízpudingot az étkezési keményítővel és a gyümölcskockákkal. Verjük fel keményre a tojásfehérjét, és óvatosan (habverővel) keverés nélkül elegyítsük a grízpudinggal.

Tegyük a grízkeveréket egy kisebb kizsírozott (kb. 20 x 20 cm-es) aluformába, és előmelegített sütőben 160°C-on (gázsütőben 2 fokozaton; légkeverésessel 140°C-on) kb. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára. A megmaradt almát szeleteljük fel, és a maradék cukrot serpenyőben olvasszuk meg. Az almaszeleteket a megolvasztott cukorban karamellizáljuk. Helyezzük az almaszeleteket a grízfelfújtra, majd porcukorral díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő:

15 perc

Sütési idő:

45 perc