Recept

Fahéjas-vaníliás kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre:

• 160g instant kuszkusz
• 1 evőkanál barna cukor
• ½ köteg menta
• 50-50g szárított datolya és sárgabarack
• 20g földimogyoró
• 80ml narancslé
• 2 pohár Landliebe vaníliás krémpuding
• ¼ - ½ teáskanál őrölt fahéj
• ¼ - ½ teáskanál őrölt kardamom

Elkészítése:

A kuszkuszt a csomagoláson lévő leírás szerint készítsük el, de só helyett barna cukrot adjunk hozzá. Tegyük félre a kuszkuszt, hogy kihűljön.

Mossuk meg a mentát, törölgessük szárazra, néhány levelet tegyünk félre s a maradékot vágjuk finomra. A datolyát, sárgabarackot és a földimogyorót is vágjuk finomra. Keverjük össze a kuszkuszt a szárított gyümölcsökkel, földimogyoróval, mentával és narancslével.

Keverjük össze a vaníliás krémpudingot fahéjjal és kardamommal, utána egy lapos tányéron tükörszerűen terítsük szét. Tegyük a kuszkuszt egy kisebb pohárba, nyomjuk bele kissé, hogy szépen összeálljon és borítsuk a tányérra. Szolgáljuk fel a maradék menta levelekkel díszítve.

Elkészítési idő:

30 perc