Recept

Csokoládés eper-fekete áfonya-málna álom

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 100g - 100g eper, fekete áfonya és málna
• 150g meggybefőtt
• 150ml meggylé
• 50g cukor
• 1 teáskanál citromlé
• 2 evőkanál étkezési keményítő
• 100g 32% zsírtartalmú, friss tejszín
• 300g Landliebe csokoládés krémpuding
• néhány levél citromfű a díszítéshez
• 2 evőkanál csokoládé reszelék

Ezenkívül:
• Csillagvégű tejszínkinyomó

Elkészítése:

Mossuk meg az epret és fekete áfonyát. Az eprekről távolítsuk el a szárukat és a leveleiket, majd vágjuk négyfelé. Válogassuk ki a málnákat és öblítsük le őket.

A bogyós gyümölcsöket, a meggyet, meggy lét, cukrot és citromlevet egy tálban melegítsük fel. Tegyük egy pohárba az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel, keverjük simára, és adjuk hozzá a gyümölcskeveréket. Lassú kevergetés közben főzzük fel. Vegyük le a tűzhelyről, majd takarjuk le és hagyjuk kihűlni 1 óra hosszára.

Verjük fel keményre a tejszínt kézi habverővel és töltsük csillagvégű tejszínkinyomóba. Osszuk négy desszertes tálkába a gyümölcskeveréket, tegyük rá a csokoládés krémpudingot, és egy nyomás tejszínhabbal zárjuk le. A csokoládés gyümölcs álmot citromfű levéllel és csokoládé reszelékkel díszítsük és utána azonnal felszolgálható.

Elkészítési idő:

20 perc

Hűlési idő:

1 óra