Recept

Csokoládé pudingos perec

Hozzávalók 12 darabhoz:

• 125g túró
• 100ml olaj
• 75ml 1,5% friss tej
• 100g cukor
• 1 tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 350g liszt
• 3 pohár Landliebe csokoládés krémpuding
• 3 teáskanál étkezési keményítő
• 3 evőkanál cukor

Elkészítése:

Keverjük össze a túrót, olajat, tejet, cukrot és a tojást. Keverjük össze a sütőport és lisztet, elegyítsük a masszával és dagasszuk sima tésztává.

A tésztából 12 egyforma nagyságú darabot vágjunk le, és formázzunk azokból 1 cm vastag rudakat. Formáljunk a tésztarudakból 12 perecet, és helyezzük a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.

A csokoládé pudingot étkezési keményítővel keverjük össze, utána a perec lyukait ezzel a masszával töltsük ki. Hintsük meg cukorral és az előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütőben 3 fokozaton; légkeverésessel 160°C-on) kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Az elkészült pereceket helyezzük konyhai rácsra, majd kihűlés után szolgáljuk fel.

Elkészítési idő:

kb. 20 perc

Sütési idő:

kb. 25 perc