Recept

Cseresznyés joghurt torta

Hozzávalók 12 torta szelethez:

• 1 Wiener Boden (bécsi tortaalap) (500g)
• 8 lap bio zselatin
• 2 üveg Landliebe cseresznyés gyümölcsjoghurt (2x500g)
• 50g enyhén keserű csokoládéreszelék
• 100ml tejszín

Elkészítése:

Fogjuk körül az alsó tortaalapot tortakarikával. Puhítsuk, oldjuk fel a bio zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint, és keverjük össze a gyümölcsjoghurttal.

Terítsük szét a krém 1/3-át az alsó tortaalapon és kevés csokoládéreszelékkel szórjuk meg. Helyezzük rá a második alapot, majd kenjük rá a maradék krém felét és ismét szórjuk meg kevés csokoládé reszelékkel. Helyezzük rá a felső tortalapot, majd oszlassuk el a maradék krémet a torta tetején. Fedjük le a tortát, és helyezzük a hűtőbe 2 óra hosszára, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek.

Verjük fel a tejszínt keményre, és töltsük csillagvégű tejszínhab kinyomóba. A tortát tejszínhabbal és a maradék csokoládé reszelékkel díszítsük.

Elkészítési idő:

20 perc

Hűlési idő:

2 óra