Recept

Citromos ostya joghurt szósszal

Hozzávalók 8 darabhoz:

• 4 tojás
• 200g vaj
• 100g cukor
• 2 evőkanál vaníliás cukor
• 1 megmosott citrom reszelt héja
• 3 evőkanál citromlé
• 2,5 csupor (500g) Landliebe natúr joghurt
• 130ml 1,5% zsírtartalmú friss tej
• 250g liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• kevés olaj az ostyasütő kikenéséhez
• 1 vaníliarúd
• 2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját vajjal, cukorral keverjük habosra. Keverjük össze 1 evőkanál vaníliás cukorral, citrom reszelékkel és citromlével, 250 g natúr joghurttal és 100 g tejjel. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük össze. Verjünk kemény habot a tojás fehérjéből, majd az összekevert liszttel, sütőporral óvatosan, (keverés nélkül, habverővel) elegyítsük el.

Kenjük be olajjal, majd forrósítsuk fel az ostyasütőt, és süssünk a tésztából 8 aranybarna ostyát.

Öntsük egy tálba, majd keverjük simára a vaníliát, a maradék joghurtot, a vaníliás cukrot és a tejet. Az ostyákat szórjük meg porcukorral és tálaljuk a joghurtszósszal. Kívánság szerint friss eperrel, vagy málnával díszíthetjük.

Elkészítési idő:

30 perc